Hvordan styrke samarbeidet i ditt salgsteam?

Prospecta teamwork salgsverktøy

Moderne arbeidsplasser anerkjenner mennesket i fokus og forstår viktigheten av et godt salgsteam. Salg er et oppsøkende yrke i sin essens. Som selger er det mange faktorer som spiller inn for å sikre et vellykket salg og et langvarig kundeforhold. Uavhengig av om du som selger jobber med dørsalg, telefonsalg, stand, B2B, B2C, etc. så er resultatet av din innsats basert på samarbeid, strategi og prosedyre.

Hva er noen av komplikasjonene som kan oppstå ved salg?

Et av de viktigste feilene salgsteam gjør er mangelen på et oversiktlig system som tillater direkte kommunikasjon mellom de ulike selgerne. Ofte velger bedrifter og sende et team til et bestemt område over en eller flere dager. Menneskelig svikt kan lede til at flere fra samme salgsteam banker på samme dør, eller at man glemmer å oppføre informasjonen rundt salget eller et tapt salg. Resultatet er et rotete inntrykk hos den enkelte kunden og er ofte en grunn til at flere velger å avbestille ved et senere tidspunkt.

Finnes det systemer som fører til økt samarbeid og enklere kommunikasjon i salgsteamet?

Svaret er enkelt. Ja, det gjør det. I dag finnes det mange systemer som tillater direkte kommunikasjon rundt hver potensielle kunde. De beste innebærer enkle søkefunksjoner, oversiktlige kommentarfelt, og ryddig oppdeling av områder/bransje/etc. Ved bruk av et slik system vil du med ett enkelt grep øke verdien av bedriftens bruk av ressurser.

Hvordan kan tettere samarbeid føre til økt salg?

For å prestere på jobb er det viktig at hver selger har oversikt. Det er viktig at de føler at oppgaven de har foran seg har mening og retning. Ved å forbedre kommunikasjonen mellom dine selgere, vil alle få bredere forståelse av prosessen og kan lettere føle seg trygge på at de har den oversikten som oppgaven krever. Ved å styrke kommunikasjonen styrker du også selvtilliten til den enkelte selger som er avgjørende for et godt salg.

Skreddersydde salgspitcher

Ved bruk av kommentarfelt og søkemotor kan dine selgere enkelt danne seg et inntrykk over interessen ved utvalgt område. Man kan få bedre forståelse for ulike faktorer som spiller inn basert på geografi og andre faktorer. Ved å samle denne informasjonen kan selger variere sin salgspitch for et mer målrettet salg. Mer kunnskap hos selger øker troverdighet.

AB testing

Når du bruker et enkelt system ved salg, som innebærer oversiktlige søkefunksjoner, kan du veldig enkelt AB teste ulike områder for kartlegging av eget marked. Uavhengig av hvilken bransje du hører til er det viktig med målrettet oppsøking av kunder for å oppnå maksimal profitt. Ved å kartlegge et område basert på antall innbyggere, yrkesgrupper, eller andre kriterier, så kan du enkelt sammenligne resultater og bruke informasjonen til å bedre forutsi resultatet av et annet område. Denne prosessen leder til en nøye gjennomtenkt plan for tiden fremover og komplett oversikt over interessen for din tjeneste.

Kort oppsummert – et mer kommunikativt team leder til styrket selvtillit hos individet og målrettet salg for bedriften i sin helhet. Les mer om fordelene ved et oversiktlig system her.

Les andre innlegg i bloggen vår:

Compound Effect Kunsten å ta de små skrittene hver dag. Jobb smart. Jobb med prospecta salgsverktøy
Kunsten av å ta de små skrittene, hver dag
Telefonsalg og ringelister unngå disse 7 tingene
7 ting man bør unngå ved telefonsalg

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: