7 ting man bør unngå ved telefonsalg

Telefonsalg og ringelister unngå disse 7 tingene

Telefonsalg: I et stadig voksende marked kreves nye og innovative metoder og løsninger for at en bedrift skal henge med i konkurrentenes tempo og fremstå som en markedsleder innen sitt felt.

For deg som jobber med telefonsalg så er du mest sannsynlig kjent med tungvinte ringelister og endeløse samtaler mellom ansatte for å konkludere og rydde opp i halvveis fullførte avtaler. Det er også veldig vanskelig å ha oversikt over oppfølging av kunder som ønsker å bli kontaktet ved et senere tidspunkt. Oftere enn ikke blir disse avtalene glemt og en potensiell kunde mistet.

Gjentagende telefonsamtaler er også et problem som kan oppstå med ordinære ringelister. Flere ganger blir man forstyrret i prosessen og glemmer å notere at man allerede har ringt en kunde, ikke fått svar eller blitt avslått på stedet.

Telefonsalg har et stigma rundt seg som noe påtrengende og ofte er det rutinene til hver enkelt bedrift som er skyldig i denne oppfatningen.

Hva er tingene man bør unngå når en bedrift bruker ordinære telefonlister?

Oversikt og kontroll på Excel sheets og ordinære ringelister kan være forvirrende og skaper komplikasjoner som kan lede til tap av kunder. Her er noen av fallgruvene man bør unngå når man jobber med telefonsalg:

  1. Man ringer samme kunde flere ganger.
  2. Man kaster bort tid på å ringe bedrifter som ikke lenger eksisterer.
  3. Mange bedrifter er enkeltmannsforetak som ikke har noen inntekt – og er derfor ikke en potensiell kunde i utgangspunktet.
  4. Bedrifters kontaktinformasjon kan være utdatert som fører til at du ikke når en potensiell kunde.
  5. Man glemmer å ta kontakt med bedrifter som ønsker å bli kontaktet ved et senere tidspunkt.
  6. Bedriften taper helhetlig ressurser på tid tapt ved mangel på komplett oversikt.
  7. Når en ansatt slutter vil ofte selgerens historikk og verdier forsvinne med den ansatte og lagres ikke i et intern system hos bedriften.

Hvordan kan Prospecta gjøre denne prosessen enklere?

Optimalisert prosess

Prospecta er et salgsverktøy hvor du som bedrift kan samle all informasjon du trenger for å enkelt og systematisk gjennomføre dine arbeidsoppgaver. Med vår innovative programvare kan du og ditt team enkelt samarbeide om listene og unngå gjentagende kontakt med bedrifter og holde et oppdatert overblikk over potensielle kunder. I tillegg blir historikk og verdiene som selgeren skaper liggende i selskapets datasystem, ikke i gamle Excel-ark.

Målrettet søk

Med Prospecta kan du enkelt filtrere dine søk etter egne preferanser, inkludert bransje, bedriftens størrelse og inntekt, antall ansatte og geografi. Perfekt for B2B salg. Søket tillater en mer målrettet innsats og bedre bruk av din bedrifts ressurser. Søkene blir gjort om til lister som du enkelt kan jobbe i og senere oppdatere med nye bedrifter og filtrere etter ønske.

Videreføring av resultat og notater

Når du har kontaktet et prospect kan du enkelt notere resultatet og vurdere samtalen slik at dine kollegaer kan oppdatere seg, samt at du har lagret informasjonen på ett og samme sted til senere bruk. Deling av resultater og viktige notater skjer helt automatisk slik at hele teamet alltid er oppdatert. Du kan også benytte kalenderen til å notere ned om en bedrift ønsker å bli kontaktet ved et senere tidspunkt slik at du har kontroll på alle fremtidige avtaler.

Moderne tider krever moderne løsninger, og Prospecta er løsningen for deg som ønsker å best mulig benytte deg av din bedrifts ressurser og din ansattes tid. Dermed kan du bruke tid på andre deler av bedriften som kan skape enda mer vekst, fornøyde kunder og ikke minst produktive ansatte!

Les andre innlegg i bloggen vår:

Kjenner du din kundegruppe?
Kjenner du din kundegruppe?
Salgsrepresentant tar med seg data fra bedriften
Når salgsrepresentanter slutter

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: