Kundecase: En leksjon i å selge burgere

Bedriftskunder Burger King bruker Prospecta for å få nye kunder

I et konkurranseutsatt marked kan man ikke lenger vente på at kunder skal falle inn døra ved en tilfeldighet. Én dagligleder på Burger King tar saken i egne hender og går nye veier for å bygge relasjoner med bedriftskunder.

Espen Sørvik var lei av alt som hadde med skole å gjøre da han ble ferdig med videregående i Trondheim. Han likte å jobbe og merket at han hadde talent for å løse praktiske problemer. Veien gikk derfor videre til Postterminalen hvor han sorterte pakker og brev inn i de lange nattetimer. Etter hvert fikk han lyst til å erverve seg ledererfaring og begynte å se til restaurantbransjen. En venninne tipset han om at Burger King var et fint sted å begynne.

«I en niårsperiode jobbet jeg nattskiftet på Posten og jobbet på Burger King om dagen. Jeg startet på gulvet og lærte meg å steke burgerkjøtt og vaske gulvet, men tok alle interne lederkurs jeg kom over.»

Etter å ha prestert på de interne kursene fikk han stilling som skiftleder ved filialen i Trondheim. En av tingene som slo han ved denne butikken var det gode forholdet de hadde til firmaene i nærområdet. De kjørte stadig vekk ut til bedriftskunder på byggeplasser og andre arbeidssteder med mat og forslag om avtaler.

«Jeg så ofte de samme fjesene komme inn døra på Burger King senere samme uka, forteller han.»

Neste stopp: Porsgrunn

Bedriftskunder Espen dro fra Trondheim til Porsgrunn for å åpne Burger king

Da Burger King skulle åpne en storsatsing i Porsgrunn øynet han muligheten til å klatre videre opp karrierestigen. Han fikk jobben som daglig leder, men hadde lite kjennskap til området han nå skulle selge burgere i. Han ønsket å videreføre den gode tradisjonen fra Trondheim med å bygge forhold med omkringliggende bedriftskunder, men visste ikke hvor han skulle starte.

«Det var vanskelig å få oversikten over hvilke firmaer som fantes i området. Jeg prøvde ut plattformer som Google Maps, men disse verktøyene fortalte ingenting om hvor mange ansatte firmaet hadde, hva de omsatte for eller hvem jeg skulle ta kontakt med.»

Espen ønsket å lokalisere og finne informasjon om de bedriftskundene han kunne  nå i området som ikke kun var enkeltmannsforetak, men som heller ikke var store selskaper med egne kantiner og lunsjservering. Han var på utkikk etter mellomstore firmaer hvor de ansatte måtte ut av døra for å kjøpe lunsj. Snart hørte han rykter om en plattform som kunne finne disse firmaene for han. Løsningen ble Prospecta.app

«Med Prospecta kan jeg enkelt filtrere ut de selskapene som ikke er i min målgruppe eller mitt område. Jeg kan fokusere på å oppsøke de firmaene jeg vet kan ha behov for lunsjavtaler og lignende. Det handler om å få mest mulig ut av hvert eneste besøk.»

En mann med et oppdrag

Bedriftskunder. Espen bruker salgsverktøyet prospecta i sin hektiske hverdag for å få nye kunder

Espen har ikke et salgsteam rundt seg, han drar på eget initiativ rundt til potensielle bedriftskunder og prater med dem ansikt til ansikt. Burgerbransjen er konkurranseutsatt å han har ikke mer enn noen timer i uka til overs for å skaffe nye kunder. Tidspresset er høyt. Da er det avgjørende at denne kjærkomne tiden ikke kastes bort på bomturer.

Les andre innlegg i bloggen vår:

salgsverktøy epost som salgsverktøy
E-post som salgsverktøy
data, historiefortelling og salgsverktøyet prospecta
Data og historiefortelling i salg

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: