Har du en sunn salgsprosess?

Ett godt salgssystem med pipeline kan spare deg for verdifull tid og gjøre din salgsprosess sterkere og mer nøyaktig.

Uansett hvilken bransje du er i og hvilke kunder du jobber med så er du sikkert klar over at det er ytterst få prospekter som tar kontakt med selskapet ditt og kjøper produktet du selger på en og samme gang. Som regel tar en salgsprosess lengre tid enn som så.

En salgsprosess som tar deg fra prospekting til et ferdig salg kalles en pipeline på bransjespråket. En pipeline er på mange måter et visuelt bilde av hvor prospektet er i salgsprosessen. Pipeline gir deg verdifull informasjon om hvor mye du kan forvente at salgsrepresentantene dine vil selge fremover.

salgsprosess er tiden fra du får kontakt til prospektet kjøper

Sparer verdifull tid med en sunn salgsprosess

En av de viktigste fordelene ved bruk av Prospecta, og spesielt Prospecta sin pipeline, er hvor mye tid du og salgsrepresentantene dine sparer. Ifølge en studie fra Pace Productivity Inc. Så bruker en gjennomsnittlig salgsrepresentant hele 23% av tiden sin på administrative oppgaver. Dette er oppgaver  som å skrive salgsrapporter og internkommunikasjon. Ifølge studien bruker en selger kun 22% av tiden sin på å faktisk selge til kunder.

Om selgere bruker en pipeline lik den som er i Prospecta så kan man hente tall og informasjon vedrørende salg, forventede salg og hvordan selgerne ligger an i sammenheng med bedriftens målsetninger direkte fra Prospecta. Dette betyr med andre ord at salgsrepresentantene kan bruke mindre tid på å lage salgsrapporter og andre administrative oppgaver. Det frigjør tid til å gjøre det man faktisk skal… Nemlig selge

En ryddig og oversiktlig salgsprosess genererer mer leads og prospekter

Et bilde på salgsprosessens helse

Din «pipeline» viser alle etappene prospektet går gjennom for å bli til en ny kunde og et fullendt salg. Det er en visualisering av hvordan ting ligger an og hva som blir gjort i hver etappe av prosessen.

En pipeline er en god måte å se hvor «sunn» salgsprosessen din er. Er systemet tett? Tar prosessen for lang tid? Mister du mange prospekter eller salg på veien? Hvor i pipelinen er det ting stopper opp?
Det å se på din salgsprosess på denne måten kan avsløre områder som må forbedres. Du ønsker å flytte dine prospekter eller salg gjennom din pipeline slik at det ender i en ny kunde eller et fullført salg. Du må dermed eksempelvis se nærmere på om dine handlinger ved hver etappe av prosessen er effektive nok til å omgjøre majoriteten av prospektene til nye kunder eller salg. Hvis du ser at svært få av dine prospekter ender opp i den siste delen av pipelinen og faller av underveis så vet du at du må gjøre endringer i de etappene hvor kundene faller av.

Få kunder gjennom til den andre siden

Det er tre ting du spesielt må holde øye med for å ha en god «pipeline»: Antall avtaler/salg i din «pipeline», gjennomsnittlig størrelse på avtalen og gjennomsnittlig prosentandel som ender i fullendte salg/nye kunder.

Sett disse tallene opp mot din aktuelle produksjonskapasitet, konkurransen og målene dine. Finnes det felles hindringer som gjør at kundene faller av underveis? Mangler kundene dine informasjon som f. eks. rapporter eller data som kunne hjulpet dem med å gå videre med avgjørelsen? Evner du ikke å følge opp kundene underveis?

Du kan enkelt få oversikt over din pipeline i Prospecta.

Prospecta, ditt nye salgssytem!

Les andre innlegg i bloggen vår:

Kjenner du din kundegruppe?
Kjenner du din kundegruppe?
3 triks for å bli en effektiv selger
3 triks for å bli en effektiv selger

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: