3 triks for å bli en effektiv selger

3 triks for å bli en effektiv selger

“Sales depend upon the attitude of the salesman, not the attitude of the prospect.”  William Clement Stone

Mange føler «å fullføre et salg er vanskelig». Det er mange som mener at en karriere som selger er en vanskelig vei å ta for å oppnå karrieresuksess. Uansett om du er enig eller uenig i dette utsagnet, er salg en givende karriere med et hav av muligheter.

En vellykket selger er en som en god til å kombinere karaktertrekk som sjarm, ærlighet, og kroppsspråk for å fremkalle en tillit ovenfor kjøperen. I dag beskriver vi tre triks som kan skyte fart i din karriere som selger.

1. Førsteinntrykket er sisteinntrykket

Gi kunden et godt førsteinntrykk for å øke sjansen for å få igjennom salget. En undersøkelse som beskriver hvordan serviceansatte i hotellbransjen kan øke tips fra kundene viser at kelnere som gir et godt førsteinntrykk får høyere tips. Undersøkelsen konkluderer med at i gjennomsnitt vil en hyggelig velkomstkommentar øke tipsen med 27%.

Det samme prinsippet gjelder i salg. Start samtalen på en positiv måte. En god start er halve jobben! Med en god start er du på godfot med kunden med en gang.

2. Vær profesjonell

Den største feilen selgere gjør er å snakke negativt om konkurrentene istedenfor å snakke om hva de selv har å tilby. Hva er det som gjør ditt produkt unikt på markedet? Forskning på salg har introdusert konseptet ”spontan egenskapoverførelese.” Et eksempel på dette er hvis du snakker negativt om dine konkurrenter vil prospektet ditt tro de samme egenskapene gjelder for ditt produkt.

Dersom et prospekt ønsker å snakke om en konkurrent kan du heller prøve å vinkle samtalen over til noe positivt om ditt eget produkt, istedenfor å snakke konkurrentene ned.

Salgsverktøy Crm bedriftslister

3. Vær et steg foran prospektet ditt

Du lurer sikkert på hvordan noen selgere oppnår gode salgresultater, mens du selv kanskje sliter. En enkel grunn kan være er at salgspitchen din ikke treffer prospektet sitt behov. En profesjonell selger får en dyp forståelse for hva kunden trenger, og formulerer deretter en målrettet pitch. Selgeren investerer tid og ressurser for å tilegne seg informasjon om bransjen og kundebasen de jobber med. Selgeren sitt mål er å oppnå et helhetlig bilde for de problemstillingene kundene deres møter og videre vise hvordan deres produkter/tjenester kan løse disse.

I den anledning vil jeg fortelle deg at Prospecta sitt salgsverktøy kan hjelpe deg! Du som selger vil få en unik oversikt over markedet og kan lage lister til hvert segment for å jobbe målrettet.

Les andre innlegg i bloggen vår:

data, historiefortelling og salgsverktøyet prospecta
Er du god til å bruke data og historefortelling?
Telefonsalg og ringelister unngå disse 7 tingene
7 ting man bør unngå ved telefonsalg

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: