Bruker du e-post som salgsverktøy?

Bruk epost som salgsverktøy

Sosiale medier er det nye favorittbegrepet når det gjelder salg og markedsføring, men på tross av dette så ser man fortsatt at e-post som salgsverktøy er det beste når det kommer til å gjøre prospekter om til kunder.

Allikevel må dette, som alle andre salgsmetoder, brukes riktig for å være effektivt. Dette går ut på å bruke e-post-kommunikasjon sammen med produksjon av innhold, reklamere for innhold gjennom sosiale medier og å omgjøre følgere til e-post-abonnenter. Integrasjon er nøkkelen for å bruke e-post som salgsverktøy.

I denne artikkelen skal vi forsøke å gi deg noen konkrete tips til hvordan du kan bruke e-post som salgsverktøy og hvordan du gjør dine e-poster så gode som mulig.

Vit hvem du snakker til

Du må undersøke hvem du henvender deg til i e-posten. Når du vet hvem du snakker til så kan du bedre vite hvordan du best kan interagere og relatere til dem, både i den første-, andre- og tredje e-posten du sender.

Sjekk prospektet sine sosiale medier. Bruk LinkedIn, Twitter og Facebook for å undersøke hva slags innhold de responderer på, liker og deler videre. Dette gjør at du har bedre oversikt over hvilken måte du bør utforme e-posten på.

Lag gode emnelinjer

Ifølge Business 2 community  så vil 47 prosent av e-post-mottakere avgjøre om de skal åpne e-posten basert på emnelinjen. Det kan kanskje for deg virke som en liten detalj, men i praksis er dette et virtuelt førsteinntrykk som avgjør om prospektet vil åpne e-posten eller ikke.

Unngå emnelinjer som dette: «Hei. Jeg heter Erik og kommer fra Firma A. Vi spesialiserer oss på…Jeg kan spare deg for tusenvis av kroner….Gratis!»

Ord som «Gratis», «Prøveperiode» og «Spar» skriker «SPAM!» og ender raskt i søppelkassen.

Unngå disse ordene, og hold det kort og konsist om du skriver en oppfølgende e-post til et prospekt. Om du og prospektet har hatt en tidligere samtale så kan du plassere en del av den samtalen i emnelinjen. Med en gang du henviser til en tidligere samtalebruke

salgsverktøy epost som salgsverktøy

Gjør prospektet til sentrum av historien du ønsker å fortelle

Ikke få den oppfølgende e-posten til å handle om deg. Du kan kanskje løse et problem og øke verdiskapningen til kunden, men om du ikke greier å holde på oppmerksomheten til kunden så vil e-posten ende opp i søppelkassen.

Hvorfor bør prospektet bry seg om hva du har å tilby? Snakk heller om hvordan du kan tilby en løsning på kundens problem, ikke om hva produktet ditt er. Sett kunden i sentrum, se på hva de trenger og ønsker, også kan du henvise til løsningen din til slutt.

– Les mer om historiefortelling i salg her

Inkluder noe som prospektet ikke kan finne ved å bruke Google

E-poster som tilbyr verdi utenom produktet man tilbyr er mer interessante enn en e-post som kun forsøker å tvinge et prospekt til å kjøpe et produkt eller til å ta kontakt med en salgsrepresentant. E-poster som inkluderer statistikk, verktøy, ressurser, rapporter eller interessante artikler har langt større sannsynlighet for å fatte interessen til et prospekt.

E-post kan være et verdifullt salgsverktøy, gitt at det brukes riktig. Vær kreativ, vit hvem du snakker til, hold kunden i sentrum, ikke tilby masse gratis og lag spennende innhold!

Les andre innlegg i bloggen vår:

b2b salg med salgsverktøy til moderne kunder
B2B salg til moderne kunder
Telefonsalg og ringelister unngå disse 7 tingene
7 ting man bør unngå ved telefonsalg

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: