Hva er CRM?

Hva er crm? Crm er kompleks

La oss starte med hva forkortelsen CRM står for: Customer Relationship Management – Altså Kundeoppfølgingssystem. For at ditt CRM system skal gjøre det navnet lover så skal det hjelpe deg i din relasjon til kunder.

Hvilke fordeler er det å bruke CRM?

Fordelene med CRM er mange og noen av dem er at du skal få bedre oversikt, mer kontroll og tettere relasjon til dine kunder.
I systemet har du oversikt over blant annet:

  • Fakturaer
  • Dialog
  • Varer
  • Kontaktinformasjon

Egentlig alt mellom himmel og jord som har med kundeforholdet å gjøre.

Er det noen ulemper å bruke CRM?

Som selger må jeg si JA! Som daglig leder vil jeg si tja. For å ta det fra mitt ståsted som daglig leder så er ulempene ofte at CRM “har alt”. Det gir meg oversikt, men det er også fort å “drukne” i all funksjonaliteten.

Etter 13 år som selger har jeg fortsatt til gode å jobbe i ett CRM som er tilpasset mine behov. CRM fører ofte med seg litt mer administrasjon enn hva en ivrig selger er villig til å legge ned. Det blir ofte utdatert og vanskelig å bruke når man først tar seg tid (mange vil nok kjenne seg igjen).

crm system kan være frustrerende for selgere

Hvem er CRM laget for?

CRM er i utgangspunktet bedriftens overordnede system. CRM blir i dag brukt av de fleste i bedriften for at “alle” skal kunne få oversikt over “alt”. Hvor godt dette fungerer i praksis handler ofte om hvor dedikerte hele bedriften er til å bruke systemet.

I hovedsak er CRM ett system som er laget for selskapet. Systemet skal ta vare på data så ikke verdifull informasjon forsvinner ut døra sammen med en ansatt som av ulike årsaker slutter.

Hvorfor er Prospecta annerledes?

Prospecta er ett salgsverktøy eller salgssystem om du vil. Prospecta fokuserer kun på det som er viktig når det kommer til salg og oppfølging av salg. For oss selgere skal det være enkelt! Vi skal ikke bruke tid på system, vi skal selge. Derfor er det viktig at vi har verktøy som hjelper oss med nettopp dette.

Prospecta hjelper meg å finne prospekter samt holde oversikt over hvem jeg har i pipeline og når de skal følges opp. Jeg har en kollega som sier “salget ligger i oppfølgingen” å det har hun helt rett i!

Les andre innlegg i bloggen vår:

b2b salg med salgsverktøy til moderne kunder
B2B salg til moderne kunder
Telefonsalg og ringelister unngå disse 7 tingene
7 ting man bør unngå ved telefonsalg

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: