Hva er en B2B Selger?

Hva er b2b salg

La oss starte med en enkel forklaring på hva ordet B2B betyr: Business to business, altså bedrift til bedrift. B2B er ofte en forkortelse som er brukt når man jobber i en bedrift som selger til bedrifter. Du tenker kanskje at en selger er en selger? lurer du på hvorfor du ser stillingsannonser der man søker B2B selger eller B2C selger?

Hva gjør en B2B selger?

B2B selgere jobber som tidligere nevnt mot bedrifter. Dette er ofte mer kompliserte og profesjonelle relasjon enn B2C. Arbeidsgivere som er på jakt etter en B2B selger ønsker ofte en person som er flink i til å holde oversikt i en stor og til tider tung salgsprosess som kan inkludere innkjøpsavdelinger, advokater, regnskap og HR hos kunden.

Hvilke kvaliteter har en B2B selger?

I avsnittet over er vi inne på at B2B selgeren ofte er i kontakt med flere ledd hos kunden. Dette gjør at en B2B selger bør ha gode strategiske evner for å holde salgsprosessen i gang hos de forskjellige partene hos kunden. Den viktigste egenskapen til en B2B selger er å klare å bygge relasjon til flere mennesker på en gang. Du er ofte i møter med både 2 og 3 representanter fra kunden. Det gjør at du har 2 til 3 ganger så stor sjanse for at noen skal oppfatte deg negativt. For å oppsummere de 5 viktigste egenskapene:

  • Strategisk
  • Relasjonsbygger
  • Positiv
  • Oversiktlig
  • Stor arbeidskapasitet

hva er en b2b selger

Hvordan jobbe riktig som B2B selger

Det de fleste B2B selgere merker er at avtaler går i vasken fordi man glemmer å følge opp. “Ring meg etter sommeren” er en vanlig frase å høre som selger. De selgerne som lykkes er de som da faktisk ringer etter sommeren. Som selger har du ofte flere verktøy å bruke, telefon, e-post, ringelister eller adresselister. Noen jobber i excelark og noen går fra dør til dør. Hva som er fasiten er egentlig opp til deg som selger!

Husk en ting! Det er du som er ansvarlig for at du lykkes.

Prospecta er ett salgsverktøy som er laget for deg som B2B selger. Prospecta sørger for at du enkelt skal ha oversikt over hvem du skal “ringe over sommeren”. Du kan enkelt lage ringelister segmentert på over 1,3 millioner bedrifter. Du aldri skal gå tom for prospekter!

Les andre innlegg i bloggen vår:

Hva er crm? Crm er kompleks
Kunsten av å ta de små skrittene, hver dag
En ryddig og oversiktlig salgsprosess genererer mer leads og prospekter
Har du en sunn salgsprosess?

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: