Hvorfor segmentere ringelister?

segmentere ringelister crm verktøyet prospecta
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Ofte ser jeg selgere lager seg prosjektlister som inkluderer alt fra Tantes Garn AS til BigCorp ASA i en og samme prospekt-liste. De ringer rundt og presenterer produktet sitt på samme måte til en bedrift som nesten er konkurs som til en bedrift med flere milliarder i driftsresultat. Kjenner du deg igjen?

Ja, det er raskt og det er enkelt å lage seg en prospektliste på 5 000 bedrifter for å komme i gang med salget. Men gir det resultater? Svaret er enstydig nei. For å få best mulig hit-rate bør det lages små lister som har ett veldig målrettet segment.

Hvorfor?

Skal du f.eks. selge markedsføringstjenester vil du tjene stort på å ha forskjellig vinkel til forskjellig segment. Ta en titt på disse to prospektene:

Prospekt A:
50 ansatte 
10 millioner i overskudd

Prospekt B:
3 ansatte
2 millioner i underskudd

Hvis du bruker samme innsalg hos begge disse selskapene så er du heldig om en av dem har en god respons. Med en liste som har så stort segment faller du som oftest mellom to stoler og får lite napp hos noen.

Men jeg tilpasser meg til de jeg snakker med!

Ja, som selgere tilpasser vi oss til de vi snakker med, men om man heller segmenterer smalere så kan man bruke det det samme innsalget flere ganger. Etter hvert som du blir bedre på dette innsalget vil prospektene føle at du forstår deres situasjon og du kan spisse salget deretter. Begge bedriftene i eksempelet over har sikkert bruk for ditt produkt, men nøkkelpunktene for at de skal kjøpe er forskjellig og derfor må du fortelle om de riktige verdiene til riktig prospekt for å få treff hos begge.

Hold over bilde for å se forskjellen.

Mange lister, mye rot.

I gamledager ble det fort mye rot. Vi selgere hadde ringelister på post-its, excel-ark osv. Desto mindre listen var og desto flere det var av dem, desto vanskeligere ble det å holde oversikt.

I dag har vi heldigvis gode salgsystemer som Prospecta. Prospecta holder styr på alt for deg, du kan lage så mange lister. Du kan enkelt jobbe videre med de prospektene du får treff hos. Du lager kan enkelt lage godt segmenterte lister og gjerne lister som ikke inneholder flere bedrifter enn hva du rekker å gjøre i dag.

Er dere flere som bruker Prospecta er all dataen synkronisert dere imellom, så dere slipper å følge opp de samme prospektene. Hele Norges bedriftsdatabase ligger også inne i Prospecta, så lager du en gratis konto i dag er du i gang å ringe ett smalt og godt segment på kun 5 minutter.

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter