Ikke glem å følge opp!

husk å følge opp. Bruk crm og salgsverktøy for å bedre din b2b hverdag

Du som erfaren selger har sikkert hørt denne frasen mange ganger:
«80% av salgene krever at du følger opp minst 5 ganger. 44% av selgere gir opp etter 1 oppfølging».

Er det noe i det? Ja, så absolutt. Er det en ting jeg har lært i min karriere så er det at det ikke blir noe salg om du ikke følger opp (nesten uansett hvor bra produktet er). For å lykkes med salg er det essensielt at man klarer å følge opp prospektene.

Fikk du med deg forrige ukes innnlegg?

Ikke glem å les: Hvorfor bry deg om Hit-Rate?

📖

24/7/365

Ofte prater jeg med selgere som føler at de ikke har oversikt over hvem de skal følge opp. Da gir jeg alltid råd om at de bør minske antall kalde telefoner og fokusere mer på oppfølging. Hvis ikke vi følger opp prospektene, så blir det ikke salg! Mange gründere og ferske selgere føler at dette er en jobb som krever for mye av tiden deres. Hver dag, hele året. Det er nok helt riktig om man jobber på «gamle måten».

Skal du lykkes i den moderne selgerhverdagen må du følge opp! Prospektene er opptatt med sine ting og kjøper ikke noe av deg uten at du får dem til å stoppe opp og se verdien produktet ditt tilfører.

Her må jeg dra inn viktigheten av å ha ett godt salgssystem som hjelper deg å huske på alt du skal følge opp. Prospecta ett slikt system hjelper deg i den hektiske hverdagen 💪 📚 📖

følg opp med b2b salg i salgsverktøy og crm

Jobb smart, da trenger ikke du å huske på at du skal følge opp!

Vi er i 2019, det er på tide at selgere får gode systemer som er skreddersydd til deres behov. Ofte blir vi selgere plassert i et CRM-system (kundeoppfølgingssystem) som ikke er tilpasset salgsprosessen og kan virke tungvint å bruke. Jeg kommer ofte i prat med andre selgere som sier at dette er det de er mest frustrert over i sin selgerhverdag. Dette er et velkjent problem i selgeryrket, men få setter av tid til å finne en løsning på problemet.

Som selger trenger du ett verktøy som er laget for deg på samme måte som en maler trenger en god pensel og en snekker trenger en god hammer. Resultatet av at du som selger har ett godt salgsverktøy som passer på oppfølginger for deg er jo at du selger mer. For hver oppfølging du glemmer bort, eller ikke orker å ta tak i fordi du har for mye å gjøre, taper du salg. Du må alltid følge opp! Selger du mer, så tjener bedriften mer, enkelt og greit.

Husk:

Som selger kan du bruke Prospecta som «din gode hammer» ved siden av andre verktøy og internsystemer som din bedrifts CRM. Prospecta er laget for at du skal selge mer, ha oversikt og lykkes. Ta yrket som selger seriøst og skaff deg de riktige verktøyene.

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Prøv Prospecta gratis

Ringelister

Pipeline

1,3 millioner bedrifter

Statistikk

Export til excel

Ta vare på data

Likte du artikkelen? Del den med noen andre: