Personvernerklæring

Effektiv dato: 20. juli 2018

Adapted AS («oss», «vi» eller «vår») driver nettstedet www.prospecta.no («tjenesten»).
Denne siden informerer deg om våre retningslinjer for innsamling, bruk og formidling av personopplysninger når du bruker vår tjeneste.
Vi bruker dataene dine til å tilby og forbedre tjenesten. Ved å bruke Tjenesten, godtar du samlingen og bruken av informasjon i samsvar med denne avtalen. Med mindre annet er definert i denne personvernerklæringen, har vilkårene som brukes i denne personvernerklæringen, samme betydninger som i våre vilkår og betingelser, tilgjengelig på www.prospecta.no

Definisjoner

Tjenesten
Tjenesten er www.prospecta.no, nettsiden drives av Adapted AS

Personlig informasjon
Personlige data betyr data om en levende person som kan identifiseres fra disse dataene (eller fra de og andre opplysninger som enten er i vår besittelse eller sannsynlig kommer i vår besittelse).

Brukerdata
Brukerdata er data samlet inn automatisk, enten generert ved bruk av Tjenesten eller fra selve Tjenestinfrastrukturen (for eksempel varigheten av en sidevisning).

Informasjonskapsler (coockies)
Informasjonskapsler er små datastykker lagret på enheten din (datamaskin eller mobilenhet).

Datakontrollør
Datakontrollør betyr den fysiske eller juridiske personen som (enten alene eller i fellesskap eller i fellesskap med andre personer) bestemmer hvilke formål og hvilken måte som personlig informasjon blir, eller skal bli behandlet på.
I sammenheng med denne personvernerklæringen er vi en datakontrollør av dine personopplysninger.

Dataprosessor (eller tjenesteleverandører)
Dataprosessor (eller tjenesteleverandører) betyr enhver fysisk eller juridisk person som behandler dataene på vegne av datakontrolløren. Vi kan bruke tjenestene til ulike tjenesteleverandører for å behandle dataene dine mer effektivt.

Bruker
Bruker er ethvert levende individ som bruker vår tjeneste og innehar personlige data.

Informasjonsinnsamling og bruk

Vi samler flere forskjellige typer informasjon til ulike formål for å tilby og forbedre vår tjeneste.

Typer data samlet

Personlig informasjon

Når du bruker vår tjeneste, kan vi be deg om å gi oss visse personopplysninger som kan
brukes til å kontakte eller identifisere deg («Personlige data»). Personlig identifiserbar
informasjon kan inneholde, men er ikke begrenset til:

  • Epostadresse
  • Fornavn og etternavn
  • Telefonnummer
  • Adresse
  • Informasjonskapsler og bruksdata

Vi kan bruke dine personlige data til å kontakte deg med nyhetsbrev, markedsførings- eller markedsføringsmateriale og annen informasjon som kan være av interesse for deg. Du kan velge å motta noen eller alle av disse kommunikasjonene fra oss ved å følge abonnementslinken eller instruksjonene som er oppgitt i en e-post vi sender.

Brukerdata

Vi kan også samle inn informasjon om hvordan tjenesten blir brukt («Bruksdata»). Disse bruksdataene kan inneholde informasjon som datamaskinens IP-adresse, nettlesertype, nettleserversjon, sidene i vår tjeneste som du besøker, klokkeslett og dato for besøket, tid brukt på disse sidene, unikt enhetsidentifikatorer og andre diagnostiske data.

Sporing av informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler og lignende sporingsteknologier for å spore aktiviteten i vår tjeneste og for å lagre visse opplysninger.
Informasjonskapsler er filer med liten mengde data som kan inneholde en anonym unik identifikator. Informasjonskapsler sendes til nettleseren din fra et nettsted og lagres på enheten. Sporingsteknologier som også brukes, er beacons, tags og skript for å samle inn og spore informasjon og forbedre og analysere vår tjeneste.
Du kan instruere nettleseren din til å nekte alle informasjonskapsler eller angi når en informasjonskapsel sendes. Men hvis du ikke godtar informasjonskapsler, kan ikke bruke tjenesten vår.

Eksempler på cookies vi bruker:

  • Cookies for økter. Vi bruker Cookies for økter i vår tjeneste.
  • Preferanse-Cookies. Vi bruker preferanse-Cookies for å huske dine preferanser og ulike innstillinger.
  • Sikkerhets-Cookies. Vi bruker sikkerhets-Cookies for sikkerhetsformål.

Bruk av data

Adapted AS bruker de innsamlede dataene til forskjellige formål:

  • For å levere og vedlikeholde vår tjeneste
  • Å varsle deg om endringer i vår tjeneste
  • Å tillate deg å delta i interaktive funksjoner i vår tjeneste når du velger å gjøre det
  • For å gi kundesupport
  • Å samle analyse eller verdifull informasjon slik at vi kan forbedre vår tjeneste
  • For å overvåke bruken av vår tjeneste
  • For å oppdage, forhindre og behandle tekniske problemer
  • For å gi deg nyheter, spesialtilbud og generell informasjon om andre varer, tjenester og arrangementer som vi tilbyr, ligner de som du allerede har kjøpt eller spørre om, med mindre du har valgt ikke å motta slik informasjon

Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger under Personvernforordningen (General Data Protection Regulation, GDPR)

Hvis du er fra Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), er Adapted AS sitt rettslige grunnlag for å samle inn og bruke personlige data som er beskrevet i denne personvernerklæringen, avhengig av personlige data vi samler inn og den spesifikke konteksten det blir samlet inn i.
Adapted AS kan behandle dine personlige data fordi:

  • Vi må utføre en avtale med deg
  • Du har gitt oss tillatelse til å gjøre det
  • Behandlingen er i våre legitime interesser, og det overstyres ikke av dine rettigheter
  • For betalingsbehandlingsformål
  • For å overholde loven

Retensjon av data

Adapted AS beholder bare dine personlige data så lenge det er nødvendig for de formålene som er angitt i denne personvernerklæringen. Vi beholder og bruker dine personopplysninger i den utstrekning det er nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser (for eksempel hvis vi må beholde dataene dine for å overholde gjeldende lover), løse tvister og håndheve våre juridiske avtaler og retningslinjer.

Adapted AS vil også beholde bruksdata for intern analyse formål. Bruksdata holdes generelt for en kortere periode, bortsett fra når disse dataene brukes til å styrke sikkerheten eller for å forbedre funksjonaliteten til vår tjeneste, eller vi er lovlig forpliktet til å beholde disse dataene i lengre tidsperioder.

Overføring av data

Informasjonen din, inkludert personlige data, kan overføres til – og vedlikeholdes på – datamaskiner som ligger utenfor ditt land eller en annen myndighets jurisdiksjon der databeskyttelseslovene kan være forskjellige enn de som er fra din jurisdiksjon.

Hvis du befinner deg utenfor Norge og velger å gi informasjon til oss, vær oppmerksom på at vi overfører dataene, inkludert personlige data, til Norge og behandler det der.

Ditt samtykke til denne personvernerklæringen, etterfulgt av din innlevering av slik informasjon, representerer din aksept for denne overføringen.
Adapted AS vil ta alle nødvendige forholdsregler for å sikre at dataene dine behandles sikkert og i samsvar med denne personvernerklæringen, og ingen overføring av dine personlige data vil finne sted til en organisasjon eller et land med mindre det er tilstrekkelig kontroll på plass, inkludert sikkerheten til dine data og annen personlig informasjon.

Utlevering av data

Utlevering av data for rettshåndhevelse

Under visse omstendigheter kan Adapted AS bli pålagt å utlevere dine personopplysninger dersom det er påkrevd å gjøre det ved lov eller som svar på gyldige forespørsler fra offentlige myndigheter (for eksempel en domstol eller et statsforetak).

Lovlige krav

Adapted AS kan avsløre dine personopplysninger i god tro på at slik handling er nødvendig:

  • For å overholde en lovlig forpliktelse
  • For å beskytte og forsvare rettighetene eller eiendommen til Adapted AS
  • For å forhindre eller undersøke mulige feil i forbindelse med Tjenesten
  • For å beskytte den personlige sikkerhet for brukere av Tjenesten eller offentligheten
  • For å beskytte mot lovlig ansvar

Sikkerhet av data

Sikkerheten til dataene dine er viktig for oss, men husk at ingen overføringsmetode over Internett, eller elektronisk lagringsmetode, er 100% sikker. Mens vi streber etter å bruke kommersielt akseptable metoder for å beskytte dine personlige data, kan vi ikke garantere den absolutte sikkerheten.

Dine databeskyttelsesrettigheter under Personvernforordningen (General Data Protection Regulation, GDPR)

Hvis du er bosatt i EØS, har du visse databeskyttelsesrettigheter. Adapted AS har til hensikt å ta rimelige skritt for å tillate deg å rette, endre, slette eller begrense bruken av dine personlige data.

Hvis du ønsker å bli informert om hvilke personlige data vi har om deg, og hvis du vil at den skal fjernes fra våre systemer, vennligst kontakt oss.

Under visse omstendigheter har du følgende databeskyttelsesrettigheter:

  • Retten til å få tilgang til, oppdatere eller slette informasjonen vi har på deg. Du kan be oss oppdatere eller sletting dine personopplysninger ved å kontakte oss.
  • Retten til utbedring. Du har rett til å få informasjonen utbedret dersom denne informasjonen er unøyaktig eller ufullstendig.
  • Retten til å protestere. Du har rett til å protestere mot vår behandling av dine personlige data.
  • Retten til begrensning. Du har rett til å be om at vi begrenser behandlingen av dine personlige opplysninger.
  • Retten til dataportabilitet. Du har rett til å bli forsynt med en kopi av informasjonen vi har på deg i et strukturert, maskinlesbart og vanlig format.
  • Retten til å trekke tilbake samtykke. Du har også rett til å trekke samtykket ditt til enhver tid der Adapted AS har ditt samtykke til å behandle dine personlige opplysninger.

Vær oppmerksom på at vi kan be deg om å bekrefte identiteten din før vi svarer på slike forespørsler. 

Du har rett til å klage til en databeskyttelse om vår samling og bruk av dine personlige data. For mer informasjon, vennligst kontakt din lokale databeskyttelsesmyndighet i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS).

Tredjepartsleverandører

Vi kan ansette tredjepartsleverandører og enkeltpersoner for å hjelpe vår tjeneste («Tjenestetilbydere»), samt levere tjenesten på våre vegne, utføre service-relaterte tjenester eller å hjelpe oss med å analysere hvordan vår tjeneste brukes.

Disse tredjepartene har bare tilgang til dine personopplysninger for å utføre disse oppgavene på våre vegne og er forpliktet til ikke å offentliggjøre eller bruke det til andre formål.

Analytics

Vi kan bruke tredjeparts tjenesteleverandører til å overvåke og analysere bruken av vår tjeneste.

Google Analytics
Google Analytics er en webanalysetjeneste som tilbys av Google som sporer og rapporterer nettstedstrafikk. Google bruker dataene som samles inn for å spore og overvåke bruken av tjenesten vår. Disse dataene deles med andre Google-tjenester. Google kan bruke de innsamlede dataene til å kontekstualisere og tilpasse annonsene i sitt eget annonseringsnettverk.
Du kan ekskludere aktiviteten din hos Prospecta for Google Analytics, ved å installere tilleggsprogrammet for Google Analytics-tilkobling. Add-onen forhindrer Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js og dc.js) fra å dele informasjon med Google Analytics om besøksaktivitet.
Hvis du vil ha mer informasjon om personvernpraksis fra Google, kan du gå til Googles personvernsbetingelser webside: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Remarketing

Adapted AS bruker remarketingtjenester for å annonsere på tredjepartswebsteder til deg etter at du har besøkt vår tjeneste. Vi og våre tredjepartsleverandører benytter informasjonskapsler for å informere, optimalisere og vise annonser basert på tidligere besøk til vår tjeneste.

Google AdWords
Google AdWords-remarketingtjenesten leveres av Google Inc.
Du kan melde deg av Google Analytics for visningsannonsering og tilpasse annonser for Google Displaynettverk ved å gå til siden for Google-annonserinnstillinger: http://www.google.com/settings/ads
Google anbefaler også at du installerer Google Analytics-tilleggsbrowser-tillegget https://tools.google.com/dlpage/gaoptout – for nettleseren din. Google Analytics-tilkobling av nettleser-tillegg gir besøkende muligheten til å forhindre at dataene samles inn og brukes av Google Analytics.
Hvis du vil ha mer informasjon om personvernpraksis fra Google, kan du gå til Googles personvernsbetingelser-webside: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Facebook
Facebook remarketing tjeneste leveres av Facebook Inc.
Du kan lære mer om interessebasert annonsering fra Facebook ved å besøke denne siden: https://www.facebook.com/help/164968693837950
For å melde deg fra Facebooks interessebaserte annonser, følg disse instruksjonene fra Facebook: https://www.facebook.com/help/568137493302217
Facebook overholder de selvregulerende prinsippene for online adferdsannonsering etablert av Digital Advertising Alliance. Du kan også velge fra Facebook og andre deltakende selskaper gjennom Digital Advertising Alliance i USA http://www.aboutads.info/choices/, Digital Advertising Alliance of Canada i Canada http://youradchoices.ca/ eller European Interactive Digital Advertising Alliance i Europe http://www.youronlinechoices.eu/, eller fravelg ved hjelp av innstillinger for mobilenheten. For mer informasjon om personvernspraksis for Facebook, vennligst besøk Facebooks datapolicy: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Betalinger

Vi kan levere betalte produkter tjenesten. I så fall bruker vi en tredjepartsleverandør for betalingsbehandling.
Vi lagrer eller samler ikke kortopplysningene dine. Denne informasjonen leveres direkte til våre tredjepartsleverandører og din personlige data er da underlagt deres personvernerklæring. Disse tredjepartsleverandørene overholder standarder fastsatt av PCI-DSS som forvaltes av PCI Security Standards Council, som er en felles innsats av merker som Visa, Mastercard, American Express og Discover. PCI-DSS-krav bidrar til å sikre sikker håndtering av betalingsinformasjon.
Betalingsprosessorene vi jobber med er:

Stripe
Personvernspraksis kan sees på https://stripe.com/us/privacy

Lenker til andre nettsteder

Vår tjeneste kan inneholde lenker til andre nettsteder som ikke drives av oss. Hvis du klikker på en tredjeparts lenke, blir du sendt til den tredje partens nettsted. Vi anbefaler på det sterkeste at du gjennomgår personvernreglene for hvert nettsted du besøker.

Vi har ingen kontroll over og påtar oss intet ansvar for innholdet, retningslinjer for personvern eller praksis for tredjeparts nettsteder eller tjenester.

Lagringstid 

Dine personopplysninger blir lagret så lenge du er kunde hos oss, og i minst 3 år etter at tjenestene og kundeforholdet er avsluttet. Personopplysninger knyttet til fakturaer og betaling beholdes i minst 5 år, slik det er påkrevd i henhold til norsk regnskapslovgivning. Utenfor kundeforhold slettet personopplysninger etter databehandlingen er avsluttet.

Barns personvern

Vår tjeneste er ikke godkjent for noen under 18 år («barn»).
Vi samler ikke personlig identifiserbar informasjon fra noen under 18 år. Hvis du er foreldre eller foresatte, og du er klar over at barnet ditt har gitt oss personopplysninger, vennligst kontakt oss. Hvis vi blir klar over at vi har samlet personopplysninger fra barn uten verifisering av foreldres samtykke, tar vi skritt for å fjerne denne informasjonen fra våre servere.

Endringer i denne personvernserklæringen

Vi kan oppdatere våre personvernregler fra tid til annen. Vi vil varsle deg om eventuelle endringer samt legge inn de nye personvernreglene på denne siden.
Vi vil gi deg beskjed via e-post og / eller ett fremtredende varsel på vår tjeneste, før endringen blir effektiv og oppdatert. Se «effektiv dato» øverst på denne personvernserklæringen.
Vi anbefaler at du gjennomgår denne personvernserklæringen regelmessig for eventuelle endringer. Endringer i denne personvernserklæringen er effektive når de blir lagt ut på denne siden.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om denne personvernserklæringen, vennligst kontakt oss: